Què és La Firrra

Que dos projectes independents es complementin és una cosa freqüent, més quan els dos projectes persegueixen objectius comuns i a més comparteixen territori.

És el que va passar entre l’Associació Apassos i l’Associació Frics. Per qui no les conegui, Apassos és una entitat que es dedica a promoure l’economia social al territori d’Horta-Guinardó, desenvolupant projectes i accions que facin arrelar l’economia social i solidària a l’entorn del barri, fent aflorar iniciatives i posar cara a tots aquells projectes i totes aquelles persones que dia a dia lluiten per aconseguir un món més just i sostenible. Frics també va neixen al districte d’Horta-Guinardó, però amb l’objectiu d’acostat iniciatives de la branca tecnològica i maker, que tinguin impacte social, al barri i en concret als i les joves del territori.

En un primer moment la col·laboració entre les dues entitats quedava més limitada a compartir materials i recursos, però poc a poc i amb el pas del temps, la relació va anar convertint-se en una aliança. La complementarietat era tant evident que volíem treballar plegats per aconseguir donar una visió de l’economia social i solidària mes complerta, on els espais físics i els digitals poden ser diferents, on les persones poden ser sobiranes i treballar des de la igualtat, amb una mirada sobre la sostenibilitat i l’impacte al territori.

Durant 2017 i 2018 vam assistir a les diferents fires que realitzem els dos projectes, fins que, amb la mirada posada en les fires de 2019,  vam plantejar unir forces i teixir un vincle per arribar a desenvolupar un projecte conjunt. Això, a més d’un repte, implica desafiar les nostres formes de fer i entendre l’entorn del districte i la ciutat.

Volem organitzar un esdeveniment que preservi les essències dels dos projectes però a la vegada aconsegueixi que el públic que ens visiti, trobi un recorregut complert i complementari, que descobreixi alternatives de consum en bens i serveis tant en el món físic com el digital.

ÀMBITS DE PARTICIPACIÓ